Gå til indhold
Nedsatte priser på træpiller og brænde. Brænde ekstra nedsat 🪵🔥
Nedsatte priser på træpiller og brænde. Brænde ekstra nedsat 🪵🔥

Hvor tørt skal brænde være?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når de forbereder sig på at fyre op i pejsen eller brændeovnen. Når det kommer til optænding og vedligeholdelse af en god ild, er fugtigheden i dit brænde ikke blot et mindre detalje - det er helt essentielt for både effektiviteten og miljøvenligheden af din fyring.

Fugtighed i brænde - Hvorfor er det vigtigt?

Fugtigheden i dit brænde spiller en afgørende rolle for effektiviteten og kvaliteten af din fyring. Brænde med høj fugtighed producerer mere røg og sod, hvilket øger risikoen for skorstensbrand og fører til at brændkammeret hurtigere bliver snavset. Desuden brænder fugtigt træ ved en lavere temperatur, hvilket resulterer i en mindre effektiv forbrænding og varmeoverførsel.

Det er vigtigt at forstå, at når fugtigt træ brændes, bruges der en betydelig mængde af den energi, som ilden producerer, til at fordampe vandet i træet. Denne energi bidrager ikke til opvarmning af dit hjem, men forlader i stedet skorstenen som damp, hvilket fører til en mindre effektiv udnyttelse af energien og øget miljøpåvirkning. Derfor er det afgørende at vælge træ med lavt fugtindhold for at opnå en mere effektiv og miljøvenlig opvarmning.

Det ideelle fugtighedsniveau

Så hvor tørt skal dit brænde være? Generelt anses træ med en fugtighed på 18% eller derunder for at være tørt og dermed brugbart til brænding. I denne tørhedstilstand antænder træet hurtigere, brænder varmere og producerer minimalt med røg og sod.

Men hvordan sikrer man, at brændet har det rette fugtighedsniveau? Svaret er enkelt: langtidstørret eller ovntørret brænde. Hos Hesselager Energi er alt vores brænde enten langtidstørret eller ovntørret for at sikre optimal fugtighedsbalance.

Fordele ved tørt brænde

Der er en række fordele ved at anvende tørt brænde fra Hesselager Energi:

  • Højere varmeeffektivitet: Tørt brænde frigiver mere energi, hvilket resulterer i mere varme for hvert brændt stykke træ.
  • Renere forbrænding: Tørt brænde genererer mindre røg og færre skadelige emissioner, hvilket er bedre for miljøet.
  • Mindre vedligeholdelse: Brugen af ​​tørt brænde reducerer problemer med skorsten og brændeovn, da det producerer mindre sod og aske.
  • Økonomisk fordel: Tørt brænde giver mere varme pr. krone, da du ikke betaler for at transportere og brænde vand.

Tips til opbevaring af brænde

For at bevare dit brændes ideelle fugtighedsniveau, er det vigtigt, at det opbevares korrekt. Det anbefales at opbevare brændet løftet fra jordniveau og dække det til for at beskytte det mod regn og sne, hvilket kan øge fugtigheden. Derudover er det vigtigt at sikre god ventilation omkring det opbevarede brænde for at forhindre dannelse af mug og råd. Undgå også at opbevare for meget brænde indendørs, da den indendørs varme kan tørre det for meget ud, hvilket kan gøre det svært at kontrollere ilden. En omhyggelig tilgang til lagring af brænde sikrer, at brændet forbliver i optimal stand til effektiv opvarmning af dit hjem.

Optimal opvarmning med tørt brænde fra Hesselager Energi

Hos Hesselager Energi tilbyder vi tørt brænde af høj kvalitet, der opfylder de nødvendige krav til effektiv og sikker opvarmning. Vores brænde er omhyggeligt tørret for at sikre en optimal fugtighedsgrad, hvilket er afgørende for en effektiv forbrænding og minimalt aske- og røgudvikling. Ved at vælge vores tørre brænde kan du være sikker på at få den nødvendige varme og komfort til dit hjem uden bekymringer om fugtrelaterede problemer. Her på vores hjemmeside kan du gå på opdagelse i vores udvalg af tørt brænde, der er klar til at opfylde dine opvarmningsbehov på en pålidelig og effektiv måde. 

En investering i fremtiden

Ved at vælge vores kvalitetsbrænde får du mere end blot en varmekilde. Vores brænde er en investering i dit hjem og miljøet. Vores tørreprocesser sikrer, at du altid har det mest bæredygtige og energieffektive brænde til rådighed. Med vores brænde får du ikke kun pålidelig og effektiv opvarmning, men også en fremadskuende tilgang til at reducere din klimapåvirkning. Ved at vælge vores brænde investerer du ikke kun i din egen komfort og varme, men også i fremtidige generationers miljø.

Miljøvenlig og effektiv brænde fra Hesselager Energi

At bruge det rigtige tørre brænde er ikke kun en fordel for din varmeregning og pejsens rengøring. Det er også bedre for miljøet, da det reducerer udslippet af forurenende stoffer. Når du køber dit brænde fra Hesselager Energi, kan du være sikker på, at det har det ideelle fugtighedsniveau for optimal forbrænding.

Forrige artikel Hvor mange træpiller bruger man om året?
Næste artikel Hvilke træpiller er bedst?

Sammenlign produkter

{"one"=>"Vælg 2 eller 3 produkter for at sammenligne", "other"=>"{{ count }} af 3 produkter er valgt"}

Vælg det første produkt for at sammenligne

Vælg andet produkt for at sammenligne

Vælg tredje produkt for at sammenligne

Sammenlign