Gå til indhold
Nedsatte priser på træpiller og brænde. Brænde ekstra nedsat 🪵🔥
Nedsatte priser på træpiller og brænde. Brænde ekstra nedsat 🪵🔥

Hvilke træpiller er bedst?

Træpiller har fundet vej til mange danske hjem som en økonomisk og miljøvenlig opvarmningskilde. Men med det stadigt voksende marked kan det være svært at afgøre, hvilke træpiller der er de bedste for dit behov og din biobrænder. Hos Hesselager Energi vil vi gerne hjælpe dig med at vælge de rigtige træpiller, så du kan opvarme dit hjem effektivt og bæredygtigt. Læs med her og bliv klogere på, hvilke træpiller, der er bedst for dig og dit hjem.

Hvad er træpiller, og hvorfor er de populære?

Træpiller er små cylindre af presset savsmuld eller træspåner, der anses for at være en vedvarende energikilde. De fremstilles typisk af træaffald, såsom savsmuld og træspåner, som er biprodukter fra skovindustrien eller træbearbejdningsvirksomheder. Denne genbrug af træaffald gør træpiller til et miljøvenligt brændstofvalg, da det reducerer behovet for at fælde træ til brændstofproduktionen.

Fordelene ved træpiller

Træpiller er blevet populære som en opvarmningskilde på grund af deres mange fordele. For det første har de en høj forbrændingseffektivitet, hvilket betyder, at de udnytter brændstoffets energi optimalt og producerer en betydelig mængde varme pr. pille. Dette gør dem til et effektivt og økonomisk brændstofvalg for opvarmning af boliger og bygninger.

Derudover har træpiller et lavt askeindhold sammenlignet med andre brændstoffer, såsom kul og brænde. Dette reducerer behovet for hyppig rengøring af kedlen eller ovnen og minimerer også affaldsmængden, hvilket gør dem til et mere praktisk og rentabelt valg for opvarmning.

Endelig bidrager brugen af træpiller til at reducere udledningen af drivhusgasser, da de udnytter et fornybart og bæredygtigt brændstofkilde og producerer mindre CO2 sammenlignet med fossile brændstoffer. Disse miljømæssige fordele gør træpiller til et attraktivt valg for dem, der søger en mere bæredygtig opvarmningsløsning.

Forskellige typer af træpiller

Når det kommer til valg af træpiller, er det vigtigt at forstå de forskellige typer, der findes på markedet. Generelt opdeles træpiller i kategorier baseret på deres oprindelse, størrelse og kvalitetscertificeringer som f.eks. DINplus og ENplus.

Oprindelse:

  • Hårdt træ: Træpiller lavet af hårdt træ, som eg og bøg, har typisk en højere energitæthed, hvilket betyder, at de brænder længere og producerer mere varme.
  • Blødt træ: Fyr, gran og andre nåletræer er eksempler på blødt træ, der bruges til træpiller. Disse har en tendens til at være billigere og brænder med en højere flamme.

Størrelse:

  • 6 mm træpiller: Velegnede til de fleste type brænder, og er standard størrelsen til pilleovne til stuen fx. og til stokeranlæg.
  • 8 mm træpiller: Almindelig størrelse for de fleste typer brændere og er velegnet til større systemer.

Kvalitetscertificeringer:

  • DINplus og ENplus: Disse certificeringer garanterer, at træpillerne overholder strenge standarder for kvalitet og bæredygtighed.

Hvordan vurderer man kvaliteten af træpiller?

Når du skal vælge de bedste træpiller, er det vigtigt at overveje følgende faktorer:

  • Brændværdi: Den mængde energi, træpillerne kan frigive ved forbrænding; jo højere brændværdi, desto bedre.
  • Fugtindhold: Ideelt set bør træpiller have et lavt fugtindhold, undgå højere end 10%, da det påvirker forbrændingseffektiviteten.
  • Askeindhold: Efter forbrænding efterlader træpiller aske; kvalitetstræpiller vil have et lavt askeindhold, som indebærer mindre rengøring og vedligeholdelse af brænderen.
  • Støvniveau: Træpiller bør producere minimalt med støv, da det kan blokere brænderens mekanismer og nedsætte effektiviteten.

Miljømæssige overvejelser

Bæredygtighed spiller naturligvis også en vigtig rolle ved valg af træpiller. Træpiller fremstillet af affaldstræ eller fra bæredygtigt skovbrug er at foretrække, da de understøtter en ansvarlig ressourceanvendelse. Derudover er det vigtigt at sikre, at produktionen af træpiller sker med minimalt CO2-udslip og energiforbrug. Dette kan opnås ved at anvende energieffektive produktionsmetoder og ved at optimere transportprocessen for at reducere miljøpåvirkningen. 

Prisen på træpiller

Det er også vigtigt at betragte pris og værdi i din beslutning. Det kan være fristende at vælge de billigste træpiller på markedet, men hvis kvaliteten kompromitteres, vil det på lang sigt kunne medføre ekstra omkostninger i form af højere forbrug, mere rengøring og potentielle skader på din brænder.

Vores mest solgte træpiller

Vores HP Kvalitet Træpiller udgør den mest efterspurgte sortiment her hos Hesselager Energi, og det er der en god grund til. Disse træpiller er det ultimative valg for kunder, der søger kvalitet og pålidelighed. Fremstillet af 100% rent træ uden urenheder, har de en imponerende brændværdi på op til 4,8 kWh pr. kg. Deres høje kvalitet og pålidelighed er understreget af omfattende kvalitetskontrol gennem hele produktionsprocessen. Med mindre aske, ensartet form og minimalt smuld, giver HP Kvalitet Træpiller en effektiv forbrænding uden besvær. Med HP Kvalitet Træpiller fra Hesselager Energi kan du være sikker på at få den bedste brændværdi og pålidelighed hver gang.

Vi står derudover også inde for at hele vores træpille sortiment er bæredygtigt, af højeste kvalitet og altid til at stole på - Det er vores garanti! 

Forrige artikel Hvor tørt skal brænde være?

Sammenlign produkter

{"one"=>"Vælg 2 eller 3 produkter for at sammenligne", "other"=>"{{ count }} af 3 produkter er valgt"}

Vælg det første produkt for at sammenligne

Vælg andet produkt for at sammenligne

Vælg tredje produkt for at sammenligne

Sammenlign